Jacqueline



De fotograaf achter de camera?

Fotograaf achter de camera heet Jacqueline Zwijnen (Annaars) uit Zetten, een mooi dorpje, gelegen in de Betuwe.
Hier woon ik samen met mijn man, onze dochter en zoon en niet te vergeten onze bouvier Lex (mei 2021 , met heerlijke ondeugende streken en hij is een beetje uit de kluiten gewassen 😊).

Fotograaf Jacqueline Zwijnen

Altijd al achter een camera gewild?

Heb ik altijd al de fotograaf achter de camera willen zijn? Eigenlijk niet. Toen in klein was wilde ik het liefst dierenarts worden. De liefde voor dieren die is zeker gebleven de rest was niet haalbaar.
Creativiteit heeft er bij mij altijd al ingezeten een echte duizendpoot dat ben ik wel.

Een echte beelddenker ben ik wat best handig is als fotograaf. Zo kan ik de situatie in grote lijnen al voor mij zien hoe ik het wil hebben. Lukt dit altijd? Nee natuurlijk niet, soms zijn er gebeurtenissen die je niet altijd in de hand hebt. Je kan daar gestrest van raken maar gelukkig beschik ik over een geduldig karakter.

Naast de fotografie doe ik ook aan kantoorondersteuning met mijn bedrijf Askme.

Waarom dan toch fotograaf geworden?

Vanaf de kleuterschool was ik altijd al wel bezig met kijken en tekenen van allerlei onderwerpen. Ik heb hier ook examen in gedaan maar ben er niet in verder gegaan. Je zou dus kunnen zeggen dat het tekenpotlood eigenlijk heeft plaats gemaakt voor een camera. Ik teken er de mooiste verhalen mee. 

Mijn interesse voor de fotografie is gegroeid door de natuur. Hier moet je dan denken aan bloemen, insecten, landschappen. Vooral het macrogedeelte vind ik nog steeds erg leuk. Daardoor let ik ook nu nog op veel details in een foto. Nog steeds gaan mijn camera en ik graag op pad wel minder vaak dan ik zou willen maar plannen genoeg. Er is zoveel moois om te zien en vast te leggen.

Door deze interesse ben ik workshops gaan volgen om beter te leren fotograferen. Met als gevolg dat ik nog meer wilde weten over de fotografie en wat er allemaal mogelijk is.
Want het is echt veel meer dan “het drukken op het knopje”.

Niet veel later ben ik de Fotovakschool in Apeldoorn gaan volgen. Juni 2019 ben ik cum laude geslaagd. Op de fotovakschool ben ik met verschillende kanten van de fotografie in aanraking gekomen maar ik kon en kan nog niet kiezen. Mijn eindexamen heb ik behaald met Foodfotografie.
Ik vind het gewoon veel te leuk om de diverse kanten van fotografie te mogen doen en dat past ook beter bij mijn karakter. 

Blijven leren

Stopte het leren na de Fotovakschool? Nee, zeker niet. Als voormalig personeelsfunctionaris weet ik als geen ander hoe goed én leuk het is om je te blijven ontwikkelen. Dat gebeurd met zeer grote regelmaat bij mij. Zo heb ik een speciale opleiding gevolgd voor reclamefotograaf en voor foodfotograaf. En volg diverse online lessen op het gebied van o.a. bewerking, marketing. 

foodfotografie Jacqueline Zwijnen

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig gemaakt heb naar nog meer foto’s van mij?
Kijk dan rustig rond in mijn portfolio, Facebook en Instagram en volg mij dan om op de hoogte te blijven.
De foto’s op mijn website zullen met enige regelmaat worden aangepast zodat mijn werk up-to-date blijft.

Vind je niet de juiste fotografie dan wil dit niet zeggen dat je dan niet op het juiste adres bent. Juist dan kijk ik uit naar een samenwerking en de uitdaging!

Dus wanneer je zoekt naar:

een fotograaf voor  het vastleggen van jullie baby’tje, kinderen of familie/gezin, dier?

een fotograaf die sfeerfoto’s maakt van jouw bedrijf, voor jouw website of campagne of zakelijke portretten?

een fotograaf die ervoor zorgt dat mensen bij jullie komen eten of product koopt?

Dan help ik je heel graag verder.

Vragen?

 

  • wintertafereel Fotografie by Jacqueline Zwijnen
  • Fotograaf Jacqueline Zwijnen
  • Fotograaf Jacqueline Zwijnen Zeearend
  • Fotograaf Jacqueline Zwijnen
  • dierenfotografie
  • Foodfotografie by Jacqueline Zwijnen
  • honden fotoshoot Fotografie by Jacqueline Zwijnen
  • Fotograaf Jacqueline Zwijnen Schphol
  • st. Jansvlinder fotografie by Jacqueline Zwijnen
  • Icarusblauwtje vlinder Fotografie by Jacqueline Zwijnen
 
image/svg+xml

Menu